София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Десислава Атанасова: БСП се опитва да усложни изборния процес (ВИДЕО)

ГЕРБ смята, че протоколът на ЦИК е сложен и в него има неточности

Водени от отговорността, ние предложихме промени в изборния кодекс още през 2019 г. Бяха идентифицирани ясни проблеми - че обучението на избирателните комисии трябва да започне много рано и че протоколите трябва да бъдат улеснени и опростен. Това коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ на извънреден брифинг на партията.

Според ГЕРБ протокъл на ЦИК е сложен за попълване от Секционните избирателни комисии.

"Всички протоколи се сканират и оповестяват на сайта на ЦИК. Но, ако останат грешки в протоколите, с оглед всички проблеми, ще се забавят резултатите от провежданите избори. С огорчение забелязваме, че членове на ЦИК от БСП са подготвили протокол, в който са акцентирали на допълнителни контроли, които не носят различни данни и не са съотносими с изборния процес", коментира Атанасова. 

Апелират ЦИК да вземе различно решение, така че РИК и СИК да работят в една по-работна обстановка и да бъдат регламентирани резултатите от изборите така, както са описани в изборния кодекс, допълни тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!