София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Дилов-син към Трифонов: Направете правителство, иначе е тъпо

„Ситуацията ще е тежка, ако в следващите два месеца не се случат някои неща"
14 мПолитика 2439

Очаквах от ИТН да откажат срещата с ГЕРБ, макар че се надявах някакъв разум да надделее. Щях да им кажа, че е важно да има кабинет, може да не е нашият. Да имаш 160 депутати и да не направиш кабинет е доста глупаво. Това заяви кандидатът за министър на туризма от ГЕРБ-СДС Любен Дилов - син пред БТВ.

Ситуацията ще е тежка, ако в следващите два месеца не се случат някои неща. Има мерки, които може да ги вземе редовно правителство. Някои директни плащания не могат да бъдат направени, както и добавките на пенсионерите и медицинските работници, посочи Дилов-син.

"Един бъдещ министър не трябва да се занимава с управление. Всеки сектор трябва да има самоуправление. Министърът трябва да посредник между пленарната зала и гилдиите. Аз например се срещнах с доста представители на гилдиите в българския туризъм."

В момента текат едни пазарлъци по кьошетата в НС“, твърди кандидатът за министър на туризма от Любен Дилов-син се обърна към Слави Трифонов: „Направете го, иначе е тъпо“. И добави: „Имам чувството, че всички са забравили за какво са ги пратили хората там“. „ГЕРБ е единствената партия в историята на България, която бие пет пъти поред в парламентарни избори. За нас са важни идеите. Нито веднъж не сме отстъпили от наше предложение“, каза още Любен Дилов - син.

„Намираме се в една шизофренна ситуация, от която хората не печелят. Очаквам нещо тъпо да се случи, но българският политически елит винаги ме е изненадвал и е правил нещо още по-тъпо. Утре мандатът отива при Слави Трифонов и той може да ни изненада“, заяви още той.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!