София 8 °C София 8°C - облачно Велико Търново 6 °C Велико Търново 6°C - лека мъгла Пловдив 11 °C Пловдив 11°C - мараня Варна 9 °C Варна 9°C - облачно Бургас 10 °C Бургас 10°C - облачно

Екатерина Захариева: Ще предложим кабинет на малцинството, ако се наложи

„Ще направим всичко възможно да има кабинет", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС

11 сПолитика 375 Николай Парашкевов

„Ако трябва, ще внесем и кабинет на малцинството. Най-вероятно няма да бъде подкрепен. Надявам се да надделее разумът. Подкрепа няма да дойде от „Възраждане“. Надяваме се да дойде от „Демократична България“. Погледнете колко пъти сме внасяли идентични предложения с ДБ“

Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева.

Отговор на въпроса дали Десислава Атанасова ще е предложението на ГЕРБ-СДС за министър-председател ще има в понеделник, подчерта бившият външен министър.

„Ще направим всичко възможно да има кабинет. Неслучайно правим компромиси. Дадохме пропорционална възможност и за ръководства на комисии“, обясни Захариева.

„Когато се премахна изборът на хората да гласуването с хартиените бюлетини. Нормално е да подкрепим, при положение, че това е наша политика от години. Аз съм 13 МИР Пазарджик. Нямате си на представа колко хора ме спират по улицата и ми казват, че се притесняват да гласуват с машина по различни причини. Притесняват се да не се изложат“, сподели представителят на ГЕРБ.

„Флаш паметта се записва и тя се предава в Централната избирателна комисия. Всеки може да провери резултатите“, посочи тя.