София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ивайло Калфин за Джамбазки: Да каже, че се е отбранявал от 5-ия етаж е нагло и арогантно

Коментар на бившия евродепутат
2 мЕвроком 8470

Преди дни излязоха кадри, публикувани в групата на протестиращите „Орловград – Протест Блокада“ човек, за който се твърди, че е хвърлял бомбички по демонстрантите от партийната централа на ВМРО в София. Лицето лесно може да бъде разпознато като евродепутата Ангел Джамбазки.

"Наглостта и арогантността явно нямат граници в тези хора, които си мислят, че управляват в момента. Не само евродепутат не може да си позволи такова нещо, а и който и да е. Да каже, че се е отбранявал от 5-ия етаж как са го целили с пиратки е толкова несериозно. Това просто е арогантност и наглост", коментира бившият министър на външните работи и бивш евродепутат Ивайло Калфин в ефира на БТВ.

„Не мисля, че защитаваме българската история с позицията си за Северна Македония. България трябва да сложи няколко изпълними точки и да постави срок. България трябва да каже: Ние искаме да се случи първо, второ и трето, за да има някакъв резултат“, смята Калфин.

„Какво точно защитихме? Ние преговори ще водим много дълго и по различни теми с нашите съседи. Въпросът е, че ние имаме интерес те да вървят по един път, който за нас е важен – хората да пътуват и търгуват и да има близки контакти между двете държави, а в момента се случва точно обратното“, уточни бившият външен министър.