София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Конфедерация на зеленчукопроизводителите

Очаква се да бъде създадена съвсем скоро
12 сОбщество 113 Златина Петкова

Конфедерация на зеленчукопроизводителите предстои да бъде създадена съвсем скоро, стана ясно от председателя на Асоциация “Български пипер” Георги Василев, който обяви новината на пресконференция в Българската телеграфна агенция.

За да няма отново подобни случаи, в новата конфедерация засега ще влязат само пет асоциации, за които по думите на Василев е сигурно, че нямат фиктивни членове. А целта на новата формация е да се стигне до промяна в разпределението на средства.

От Асоциация “Български пипер” вече са говорили за износ на наша продукция за Литва, като разговорът е бил воден между Георги Василе и пр-ът на външния министър на Литва.

На този фон само 4% от зеленчуците нашите магазини са български, като това според земеделците се дължи на липсата на инвестиции в оранжерии.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!