София 23 °C София 23°C - предимно ясно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно облачно Варна 27 °C Варна 27°C - разкъсана облачност Бургас 27 °C Бургас 27°C - разкъсана облачност

Криминалист: Доста възможно е Ангел Христов да е убит

ДНК анализ е потвърдил, че е той, но всички знаят, че за тази експертиза се необходими 2-3 дни

8 сКрими 1321 Антония Лазарова

"Доста възможно е и да е убийство, има достатъчно медикаменти да се предизвика инфаркт, а след това да няма и следа в организма". Това каза криминалистът Иван Савов в ефира на Нова по повод смъртта на Ангел Христов, единият от Братя Галеви. 

"ДНК анализ е потвърдил, че е той, но всички по-запознати знаят, че за тази експертиза се необходими 2-3 дни време, защото това е биологичен материал, който трябва да узрее. Не казвам, че ни лъжат, но защо не направят дактилоскопска експертиза", добави още криминалистът. 

„Има и още една теория на конспирациите, че във времето назад Галеви са вербувани от братска нам служба, за която работят. Версията е, че службата вече не иска да работи с тях и ги ликвидира“, каза Савов.

По думите на криминалиста братя Галеви са били спокойни и затова са си проявявали да пишат на свещеник смс-и. Службите на големите държави, които се занимават с противодействието на трансгранична престъпност, вербуват хора, защото е по-лесно и евтино да си купиш тия хора, вместо да ги гониш по цял свят.

"Целта е да се контролират тези хора и да дават информация за целия ъндърграунд“, смята криминалистът.

Според него Пламен Галев не е в България: "Няма логиката двамата да се приберат в един и същи момент. Това е излагане на риск и на двамата. Червената му бюлетина още е активна и той рискува да бъде заловен след това събитие", завърши той.