София -2 °C
Велико Търново -2 °C
Пловдив 2 °C
Варна 4 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Н. Пр. Наргиз Гурбанова: Армения отдавна трябваше да освободи окупираните територии

На 9-и беше подписано тристранно примирие за Нагорни Карабах
пропускане
14 мОбщество 173 Мирослав Митков

В момента правителтвото на Азербайджан се занимава с възстановителни процеси както на триторията на неотдавна освободените райони, така и се готви да възстанови районите, които скоро ще бъдат освободени. Това каза специално за телевизия Евроком послникът на Азернайджан у нас Н. Пр. Наргиз Гурбанова.

"С голямо съжаление, бих каза дори и с негодувние, азербайджанското общество прие факта, че, напускайки незаконно населените на историческите територии на Азербайджан, амернците извършват вандалски актове. Палят домовете си. Много често тези домове са принадлежили на азербайджанците, които те изгониха през 1993 година. По най-жестокия начин убиват животни и извършват екологически вандализън, изгаряйки цели гори. Ето как напускат арменците, палейки домовете си", каза посланикът.

"Още една снимика. Това е азербайджанец, който в резултат на бомбардировките в Гянджа, напуска дома си с своя флаг в ръце. Вижте какво взима във себе си незаконно нанеслият се на територията на Азербайджан арменец. 

Ето още една снимка. Снимките отгоре са на азербайджанци от 1993 г. и показва как са напускали Азербайджан. И как относително спокойно, имайки много време, напускат арменците. 
Отдолу са арменците, отдолу са азербайджанците.
Особено искам да покажа тази снимка на възраста жена, която е обуда с найлонови торбичк, бягайки от Келбаджар", показа пред Евроком дипломатът.

Според нея Армения отдавна е трябвала да освободи окупираните територии.