София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Нов имиграционен план на Тръмп

Точкова система сменя зелените карти
пропускане

Нов имиграционен план на Тръмп

Точкова система сменя зелените карти

1 годинаПолитика 11 Боряна Райчева


Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп е обявил предложение на неговата администрация да създаде нова имиграционна система, която да облагодетелства на първо място американците и най-вече тези от работническата класа.
В обръщение към републиканските депутати и членовете на кабинета от Розова градина на Белия дом Тръмп е обяснил, че планът представлява "ясен контраст" в сравнение с целите на демократите за "отворени граници, по-ниски заплати и хаос", съобщава информационната агенция Ройтерс.
Тръмп е заявил, че желае да преразгледа имиграционната система, за да може тя да облагодетелства младите, образованите, англоговорящи кандидати с предложения за работа, вместо хора със семейни връзки с американци. По думите на Тръмп, трябва да бъде въведена точкова система, подобна на тази, която се използва в Канада, вместо досегашната лотария със зелените карти.
Тръмп заяви, че системата ще бъде най-после честна, прозрачна и ще осигурява равнопоставеност. Имиграционният план на президента на Съединените щати включва предложения за повишаване на сигурността на границата, за да се предотврати незаконното пресичане, като съдържа и правни промени, насочени към ограничаване на потока от мигранти от Централна Америка, търсещи убежище в САЩ.