София 27 °C София 27°C - разкъсана облачност Велико Търново 21 °C Велико Търново 21°C - облачно Пловдив 30 °C Пловдив 30°C - предимно облачно Варна 25 °C Варна 25°C - ясно небе Бургас 28 °C Бургас 28°C - разкъсана облачност

Пребиха до смърт брата на босненски вицепремиер в Белград

Побоят е станал в детския парк във Вождовац

2 месецаКрими 1 Иванина Игнатова

37-годишният Георге Миятович, брат на вицепремиера в правителството на Федерация Босна и Херцеговина и министър на развитието и предприемачеството Воин Миятович, е бил убит вчера в Белград. Това съобщи министърът на вътрешните работи Ивица Дачич.

Миятович почина след побой от двама хулигани в детския парк във Вождовац, съобщи Н1.

„Снощи около 18-19 часа полицията получи обаждане, че има сбиване, отидоха на адрес в община Вождовац, намериха ранения мъж и съпругата му. Откараха го в болница където почина“, каза Дачич пред TV Blitz.

Той добави, че преди това синът на Миятович се е оплакал, че са му откраднали топката и е имал проблем с двама мъже. Дачич подчерта, че се установява дали е починал в резултат на побой.

„Аутопсията ще потвърди, лекарите казват, че е имал и епилептични припадъци“, каза той.

Вчера синът на Миятович се оплакал на баща си, че младежи го тормозят в парка. След това Миятович отива при тях и след кратък разговор младежите го нападат и пребиват.

Той е приет в болница в тежко състояние, където е починал от нараняванията си.