София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Проф. Костадин Ангелов: Надявам се, че третата вълна у нас няма да бъде с голям интензитет

Посещение в Разград
пропускане
3 чЕвроком 577

Поех ангажимент, заедно с народния представител Десислава Атанасова, да окажем необходимото съдействие МБАЛ в Разград, за да получи средства за закупуване на нов скенер. Това каза здравният министър Костадин Ангелов, който посети местната болница, предаде БТА.

Министърът посочи, че лечебното заведение има нужда от тази апаратура, защото скенерът, с който разполага в момента, е морално и физически остарял.

Нямаме притеснения като необходимост от допълнителни инвестиции по отношение на осигуряването на болницата за предстоящата т.нар. трета вълна от коронавирус, каза още министър Ангелов и изрази надежда, че в България тя няма да бъде с такъв интензитет. Той посочи, че за миналата година от средствата за лечебни заведения, които поддържат над 50 процента от леглата си за лечение на COVID-19, болницата в Разград е получила над 900 000 лева, а за последните четири години, от държавата, - близо 4,5 млн. лева.

По думите на Ангелов, ще се търсят възможности и за осигуряване на финансиране на плануваните от ръководството ремонтни дейности в лечебното заведение.

Министър Ангелов коментира, че в МБАЛ-Разград е създадена изключително добра организация. Здравното заведение разполага с около 300 легла. Той добави, че разградската болница разполага с необходимата апаратура, консумативи и предпазни средства, които ще могат да се използват при евентуално увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!