София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СЛЕД ЗАБАВЕНА ЛИНЕЙКА: Мъж почина в Добричко, лекарят не могъл да прави сърдечен масаж

,,Толкова мога'', заявило медицинското лице

1 месецОбщество 3 Марияна Стойчева

Забавена спешна помощ в Добричко причини смъртта на възрастен мъж. При пристигането, медицинското лице не е способно да направи сърдечен масаж с думите: "Толкова мога".

Възрастно семейство излиза с кола, но на мъжа му прилошава в следствие, на което автомобилът пада в канавка. 

„Опитахме се да извадим човека от колата. Той още беше контактен, но в лошо състояние. Линейката не идваше. Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и между първото обаждане и моето бяха минали 20 минути", разказва свидетелят Ивайло Василев.

След като мъжът колабира, Василев започва сърдечен масаж, включват се и полицаите, защото липсва пулс. Накрая идва линейка, но според свидетеля, медицинското лице, не успява да направи сърдечен масаж с думите: „Толкова мога". Затова Ивайло продължава с обдишването.

„Той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше, аз продължавах със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болницата, За жалост после разбрахме, че е починал", казва Ивайло.

От болницата в Балчик заявиха, че медицинското лице е констатирало, че човекът не диша и не е контактен при пристигане в село Рогачево, но свидетелят е категоричен, че той е бил жив, докато пътуват с линейката.