София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Снимка на Камала Харис на корицата на Vogue предизвика остри реакции

Снимката не е тази, за която двете страни са се договорили
53 сЛюбопитно 284 Боян Марков

Избраната за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е на корицата на февруарското издание на списание Vogue. От нейния екип обаче съобщават за проблем. Снимката не е тази, за която двете страни са се договорили. Това информира Associated Press.

Харис, която е от ямайски и индийски произход, позира в светлосиния костюм на златист фон, а в екипа с джинсите и кецовете - на розов и зелен фон. Това са били цветовете на сестринството от колежа, където е учила "Алфа Капа Алфа". Последните кадри трябвало да са илюстрация на статията за нея.

От екипа ѝ не са знаели, че снимката за корицата е сменена, докато кадрите не бяха пуснати онлайн късно вечерта в събота, твърди източник, запознат с преговорите как Харис ще бъде представена в списанието. 

Vogue публикува и двете снимки онлайн в социалните мрежи. Източникът, запознат с преговорите, сподели, че екипът на Харис изразил разочарованието си от решението на списанието да избере снимката по кецовете на корицата.

"Камала е първата жена в историята ни, която ще е вицепрезидент на САЩ. Отдайте ѝ дължимото и сменете тази корица! Поставете я на фон, който й подхожда. Старата драперия от кабинета на изпълнителния директор е обидна". Това написа потребител под публикацията на Vogue в Instagram. 

"Това някаква шега ли е?! Семейство Кардашиян се радва на повече уважение от страна на Анна Уинтур за кориците на Vogue от избраната за вицепрезидент на САЩ. Какво жалко представяне на цветнокожа жена на власт!", цитира вестник New York Post един от коментарите в Twitter.