София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Виолета Комитова: Водопроводът, построен по време на кризата в Перник, е незаконен

Регионалният министър с подробности в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич"
1 мПолитика 686 Ивана Иванова

Водопроводът, който беше изграден, за да достави вода до гражданите на Перник все още не е законен. Той все още няма разрешение за строеж, защото е направен по време на криза. Всичко това за 20 млн. лева. Това коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Той може би беше единственото възможно нещо, но в този смисъл съм склонна да го приема. Но по смисъла на ЗУТ той е незаконен. В момента се изготвят така наречените строителни книжа, които са възложени на област София и област Перник. Областният управител на София е отстъпил правата си на областния управител на Перник, за да изготви разрешение за строеж", обясни тя.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!