София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Вижте пустинни слонове, черни носорози и лъвове с програмата на Никона травел за Намибия

Огромни пясъчни дюни, скални рисунки от каменната ера и розови езера са сред диамантите на африканската страна

Да видиш пустинен лъв, слон или черен носорог звучи като истинско приключение. И е възможно да станете част от него, благодарение на богата туристическа програма в Диаманта на Африка – Намибия на туроператора Никона Травел. И това не е всичко, заради което си струва да стегнете багажа за малко позната у нас страна, но пък любима на фотографите и авантюристите по света. През 12-те дни на пътуването освен да се запознаете с богатия живот в пустинята, ще посетите каменна гора с вкаменени дървесни стволове над 30 метра, розови и изумрудени езера, образувани в местните солници, ще видите над 2500 рисунки от каменната ера, защитени от ЮНЕСКО, ще имате шанс да се насладите на китове, делфини, най-големите костенурки с кожа вместо с коруба – черногърбестите морски костенурки, на покрития с козина африкански тюлен и рибата мола мола. Изгревите в пустинята, срещите с местните племена и с необикновеното растение велвичия, чиито листа достигат до 8 метра, пикник в дюна насред тишината и пясъците с цвят от бледо прасковено до ярко червено, сюреалистичните африкански пейзажи, наблюдението на процеса как от невзрачен на пръв поглед камък се ражда първокласен диамант – всичко това и много повече отколкото очаквате, ще намерите в Намибия.

А ако искате да спите в първокласни места с атмосфера и гледки, да хапвате в най-популярните заведения, да опитате местна бира и пайове, традиционна африканска храна и въобще да се отдадете на насладите на живота, тази авантюра ще отговори на очакванията ви. Просто защото пътуването на ръба на мизерията отдавна е демоде, а и в крайна сметка излиза скъпо.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!