София 14 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 14 °C
Варна 17 °C
Бургас 16 °C
Начало Новини Предавания На живо

ВНИМАНИЕ: Първи открит случай на коронавирус в опаковка от замразена храна

При контакт с тях е възможна инфекция

ВНИМАНИЕ: Първи открит случай на коронавирус в опаковка от замразена храна

При контакт с тях е възможна инфекция

22 сЕвроком 6595


Китайските власти съобщиха за първи случай на живи проби от коронавирус в опаковки от замразени храни. Той е открит по време на разследване на причините за локално огнище на болестта в Кингдао, сочи изявление на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в Китай.

"Експертите са изолирали проби от жив коронавирус, които са открити върху опаковката на замразена треска. При контакт с тях е възможна инфекция", пише ТАСС с позоваване на документа.

Отделът призова служителите, които работят със замразени храни, да спазват всички мерки за безопасност, да носят гащеризони, да не докосват устата, носа и очите по време на работа, да си мият ръцете и да ги дезинфекцират веднага след работа, а също така редовно да се подлагат на тестове за коронавирус. Припомняме, че властите в Кингдао в началото на седмицата въведоха режим за реагиране при извънредни ситуации на настоящата епидемиологична ситуация в града, след като идентифицираха три случая на асимптоматични носители на коронавирус сред местните жители.