София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Жандармерия ще охранява черешовите масиви в Кюстендилско

Ще се следи за правилното протичане на работата

12 дниОбщество 12 Иванина Игнатова

Продължава охранителната операция на ОДМВР за опазване на селскостопанската продукция, съобщиха от пресцентъра на дирекцията. От днес в екипите са включени и служители на Регионална дирекция "Гранична полиция" (РДГП) и жандармерията.

Маршрутите на екипите са съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, както и на пунктовете за изкупуване на реколтата.  

Ще се следи за това работата в масивите да се преустановява след 20:00 часа, за спазването на правилата, за наемането на  работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви, както за работното време на пунктовете за изкупуване на черешите.

Охранителната операция се осъществява на територията на общините, обслужвани от РУ Кюстендил  и РУ Бобов дол.

До днес не са регистрирани посегателства, допълниха от полицията. Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Охраната на черешовите масиви в Кюстендилско започна от началото на месец юни. Към 20 хиляди декара са черешовите насаждения само на територията на община Кюстендил. 

Снимка: БГНЕС