София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България е домакин на финалния кръг на Балканската лига по баскетбол

Зала Триадица е домакин на събитието за баскетболистите на колички

1 годинаБаскетбол 33 Симеон Кисьов

Финалният кръг от Балканската лига по баскетбол на колички ще се проведе на 29 и 30 април в зала „Триадица“ в София. Участие ще вземат отбори от Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и България.

Стартът на надпреварата е на 29 април от 10 часа с мача между ККК Найс (Сърбия) и КК ОСИ Парамонт (Черна гора). Вторият мач е с начален час 12:15 часа и в него ще премерят сили българският тим – БКХУ Левски-София и отборът от Босна и Херцеговина ККК Биелина. От 15:00 часа е сблъсъкът между ККК Биелина и ККК Найс. Последен за деня от 17:00 часа е мачът между БКХУ Левски-София и КК ОСИ Парамонт.

 

Във втория ден на турнира в първия двубой от 9:30 часа един срещу друг се изправят КК ОСИ Парамонт и ККК Биелина, а от 11:00 часа българският Левски-София излиза срещу ККК Найс.

След последния двубой ще се състои и награждаването.

На официалното откриване, което е на 29 април от 12:00 ч., са поканени официални гости и посланиците на страните Босна и Херцеговина, Сърбия и Черна Гора. Очакваме на събитието да присъстват и Георги Глушков – Президент на Българска Федерация Баскетбол, Иван Ценов – Генерален мениджър баскетбол на колички, Константин Папазов - старши треньор на Левски, Офелия Кънева – Председател на „БКХУ Левски“ и Професор Марко Алексадрович – Генерален секретар на лигата.

За всички срещи входът е свободен за посетителите.