София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Дейвид Хей очаква Антъни Джошуа да нокаутира Кобрата за 2-3 рунда

Той може да надиграе Пулев, ако иска, но не мисля, че светът иска види това. Светът иска да види световният шампион в тежка категория да прави онова, което направи Фюри

4 годиниДруги 4 Симеон Кисьов

Бившият световен шампион в две теглови категории Дейвид Хей се надява Антъни Джошуа да унищожи Кубрат Пулев. Ей Джей трябва да направи задължителна защита на титлите си на IBF, IBO, WBA (супер) и WBO в тежка категория срещу Пулев на 20 юни в Лондон, макар че вече се говори, че мачът ще бъде отложен за юли заради коронавируса. Битката ще бъде първата за Джошуа във Великобритания от есента на 2018 година.

През юни 2019 година Антъни загуби поясите си срещу Анди Руис-младши, но реваншът в Саудитска Арабия през декември беше много по-различен и британецът си върна поясите. Двамата се биха 12 рунда, но сега Хей иска да види експлозивен нокаут от Джошуа.

“Той може да надиграе Пулев, ако иска, но не мисля, че светът иска види това. Светът иска да види световният шампион в тежка категория да прави онова, което направи Фюри. При положение, че Фюри успя да нокаутира Уайлдър, Джошуа трябва да направи нещо подобно с Пулев. Не мисля, че той трябва да се боксира срещу Пулев, както го направи срещу Анди Руис-младши. Сега Джошуа трябва да се боксира както обикновено се боксира – да е динамичен, експлозивен. Той трябва да излезе на ринга и да използва физиката си и ударната си мощ”, заяви Хей пред boxingscene.com.

Що се отнася до резултата, Хей смята, че Джошуа може да нокаутира Пулев за два или три рунда.

“В най-добрия случай очаквам битката да приключи за два или три рунда. В последния си двубой Джошуа изглеждаше ефектно, приличаше на стария Джошуа, когото всички познават, обичат и подкрепят след онова леко подхлъзване,“ каза Хей.

“След последния двубой той си върна самочувствието… Доказа, че загубата е аномалия, защото втория път, когато се би с Анди Руиз младши, беше убедителен. Пулев е уважаван човек. Той е достоен, приличен боксьор, но не би трябвало да създаде проблеми на световния шаммпион на WBO, WBA и IBF”, допълни Дейвид Хей.