София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Меси преподписа при огромна клауза

Контрактът с клуба се удължава до 2021 г., като в него има заложена откупна клауза от 700 млн. евро

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Световната суперзвезда Лионел Меси най-накрая подписа новия си договор с Барселона, с което слага край на всякакви спекулации за евентуално напускане през идното лято, когато изтичаше досегашното споразумение. Контрактът с клуба се удължава до 2021 г., като в него има заложена откупна клауза от 700 млн. евро. Новата му заплата е от по 560 000 евро на седмица, а бонусът за самото преподписване е 80 млн. евро. Още на 5 юли каталунският клуб обяви за постигната договорка с аржентинеца, но дълго време самото поставяне на подписите биваше отлагано. Самият Меси мълчеше, докато ръководството твърдеше, че всичко е сигурно. Заради неяснотата обаче се появиха спекулации, че нападателят нарочно извива ръцете на шефа си Джосеп Мария Бартомеу, защото не е съгласен с неговия начин на управление.
Вчера 30-годишният Лео беше награден със "Златната обувка" за голмайстор на Европа за предишния сезон. Направи впечатление, че той не обели нито дума за новия договор.Меси е в Барселона от 13-годишен и ако остане до края на контракта си през 2021 г., ще е записал над 20 години на "Камп Ноу". На сметката си с екипа на "лос кулес" той има осем титли на Примера дивисион и четири от Шампионската лига. Той е единственият в света с пет "Златни топки", но се очаква по този показател скоро да бъде изравнен от Кристиано Роналдо.