петък, 27.09.24
25.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Димитър Ганев: Пред българите в момента има само една точка в дневния ред и тя е социалната

      „Ако след изборите на 2 октомври бъде съставен кабинет, той няма да издържи цял мандат“, прогнозира политологът и съосновател на „Тренд“ Димитър Ганев. „Може и да има кабинет, но трудно ми се вижда да се излъчи нещо стабилно, което да изкара цял мандат. А и при тези влошени отношения до изключително ниска точка между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“, не знам как може да се възстанови този диалог и да се появи доверие. Нещо повече – социално-икономическата ситуация през зимата ще бъде тежка и никой няма да иска да поема политическа отговорност и да плаща цената на тази задаваща се криза.“

      Той също заяви, че не трябва да изключваме възможността да влезем в спирала от избори, в каквато бяхме през 2021 г. Според него ако се търси коалиционна формула, то тя ще бъде следната – няколко партии ще формират мнозинство около определена програма и кабинетът няма да бъде съставен от ярки партийни лица и в него няма да присъстват политически лидери. Това той определи като единствената възможна хипотеза, за да застанат определени формации на една маса и да постигнат споразумение.

      „Четворната коалиция, която управляваше през последните месеци, няма да има мнозинство в следващото Народно събрание“, прогнозира той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ