вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Денков: Ще изпратим хуманитарна помощ на Израел

      Премиерът Николай Денков изказа притеснението си, че трябва да следим много внимателно ситуацията в Израел, защото има потенциал за много сериозна ескалация. „Всяка от основните движещи сили – от една страна израелците и палестинците, от друга страна Иран и нейните прокси групи като „Хизбула”, от трета страна САЩ и Русия – всяка от тези страни трябва да помисли как да деескалира този конфликт. Няма да е лесно. Но в края на краищата това ще бъде решението, защото опасността да се разрази една много по-голяма буря е много сериозно.“ Това заяви той на брифинг за журналисти в „Евксиноград“.

      „Нека отново да поздравим институциите – МС. Министерство на транспорта, МВнР, които реагираха изключително бързо. България беше единствената страна, която успя в кратки срокове  да проведе два полета. Събираме още информация и желаещи. Когато има достатъчно хора и е безопасно за полет – ще можем да извършим още един такъв полет“, посочи той. 

      По думите му България ще предложи да изпрати хуманитарна помощ на Израел. „Ще видим дали можем да помогнем с болнична помощ. По отношение на техника и военна помощ – не се обсъжда въобще подобен вариант. Тук конфликтът е на съвсем друго ниво”.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ