неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Митрофанова: Наказанията в руската армия за мародерства и насилие над жени са сериозни

      Председателят на АБВ Румен Петков изрази благодарност към Русия за спасяването на българските моряци от кораба „Царевна“. На среща с Н. Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската федерация в България, той подчерта признателността си за грижата, положена за нашия екипаж от руска страна и добави, че всеки нормален български гражданин оценява този факт. Това съобщиха от пресцентъра на АБВ.

      Румен Петков отново акцентира върху категоричността на позицията на ПП АБВ – че единственото решение по конфликта Русия – Украйна е мирното решение. Истината обаче трябва да бъде показана на целия свят, добави той и изрази безпокойство по тенденцията информацията за събитията в Украйна да бъде представяна тенденциозно и едностранно. 

      „Елеонора Митрофанова също изрази безпокойство, че в Европа и света се показва само едната гледна точка във войната между Русия и Украйна и обясни, че наказанията в руската армия за мародерства, за насилие над жени и деца са много сериозни. Поради това счита, че твърденията за подобни действия от страна на руски войници са спекулации и не кореспондират с истината“, допълват от АБВ.

      Новините на Евроком вече и в Телеграм ↓↓↓

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ