петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Главчев: Отпускаме пари за хотелите, които приемат бежанци от Украйна

      „Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в Карловско отпреди две години“. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното заседание на МС.

      Постановление ще бъде прието и за отпускане на средства за хотелите, приели украински бежанци след войната в Украйна.

      Главчев припомни, че сроковете по изграждането на Националната детска болница ще бъдат съкратени. „На 1 юни стартирахме разчистването на терена за строежа на Националната детска болница. Оттогава до днес предприехме доста действия в посока на съкращаване на всички срокове. Разчистването на терена от 7 месеца се намали на 5 месеца. Преди края на годината ще имаме значителен напредък“, обясни Главчев.

      Той обаче коментира, че изпълнителят на проекта не е извършвал дейности два дни поред. „Направихме проверка, от днес вече са предприети действия след като казахме на здравния министър д-р Галя Кондева. Ще следим изкъсо какво се случва по проекта“, увери Главчев.

      Той заяви, че ще посети границата с Турция . „Ние предприехме подход с Турция трасетата да са симетрични и да може да се извършва проверка и от двете страни. Такива срещи ще проведем и с други държави, които искат. Предвижда се ГКПП Капитан Андреево да стане най-големият сухоземен пункт, затова трябва да се регулира трафикът там“, подчерта премиерът.

      Главчев уточни, че приемат постановление за отпускане на 10 млн. за наводненията от преди две години в Карловско.

      МС ще отпусне и средства за хотелите, приели украински бежанци. „Днес приемаме и постановление за украинските бежанци, тоест ще отпуснем пари за хотелите, които приемат украински бежанци“, подчерта Главчев.

      Относно провеждането на изборите 2 в 1 на 9 юни Димитър Главчев увери, че всичко е наред. „В петък ще бъде направено последното събиране, на което ще бъдат поканени и ЦИК“, добави Главчев.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ