Search Suggestions
      понеделник, 28.10.24
      Search Suggestions

          Търговците на радиоактивния америций остават за постоянно в ареста

          Оставиха окончателно в ареста тримата мъже, задържани за търговска дейност с изотоп на радиоактивния елемент америций. Това реши Апелативен съд Пловдив. Втората инстанция потвърди становището на Окръжен съд, като взе под внимание това, че има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста. Съдията уточни, че намерените радиоактивни плочки, са изключително опасни.

          Тримата бяха задържани след голяма акция на ДАНС и ГДБОП в Пловдив и Карлово преди дни. Първоначално бяха заловени 4-ма души, а на 19 септември повдигнaха обвинения срещу двама мъже – Георги Кулов от Карлово и Боян Зеленков от Първенец. Ден по-късно към това производство бе привлечено като обвиняем и друго лице – Васко Асенов, в чийто двор в Пловдив разследващите са открили още една от плочките, скрита в тухла. . Така общата бройка на радиоактивен америций се е покачила на 81 плочки.

          Срещу Асенов обаче към този момент има повдигнато обвинение само за държане на въпросните плочки без нужното разрешително. Срещу Кулов и Зеленков има повдигнати две обвинения, като едното от тях е престъпно сдружаване. Лицата се познавали, а пластините са придобити от човек, живеещ в Сопот. Установено е, че въпросният има присъда от 2009 година за придобиване и държане на същите пластини. След справка разследващите разбрали , че това лице през 2018 година е починало. Според Окръжна прокуратура един от задържаните е

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions