София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

6000 БЪЛГАРИ ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА СИ

Синдикатите искат реформа в пенсионната система и различен бюджет от приетия
7 годиниОбщество 23 Боряна Райчева

 

 

 

Конфедерацията на независимите синдикати събра близо 6000 души на митинг-шествие с искане за по-високи доходи, срещу съкращенията в бюджетната сфера и затягането на режима за пенсиониране. Мотото на митинга беше „няма да плащаме чуждите грешки с нашите заплати, с нашите пенсии и с нашите работни места“.
Протестното митинг-шествие на КНСБ тръгна от пл. "Македония" и направи своята първа спирка пред Министерски съвет.
От МС митинг-шествието продължи до Народното събрание, където представители на всеки от синдикатите имаха възможността да изкажат своите искания.
Целта на шествието беше КНСБ да изложи своите предложения за алтернативни решения на проблемите, които води след себе си бюджет 2015 на митинга, а в последствие да ги внесе в деловодството. Разпитахме и с някои от участниците в шествието. За „Евроком“ те коментираха следното...
Шествието беше охранявано от служители на Охранителна полиция, но премина мирно и без провокации. Всички синдикални организации обаче са категорични – днешното митинг-шествие е само предупреждение за това, което предстои ако гласът на хората не бъде чут и не се направи спешна реформа в пенсионната система.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!