София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 4 °C Пловдив 4°C - мараня Варна 6 °C Варна 6°C - ясно небе Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Адв. Стойков за случая с разменените бебета: Тези щети не могат да бъдат измерени в пари

''Това ще бъде предизвикателство, както за нас, така и за съда'', допълни още той

20 сОбщество 200 Кристияна Стефанова

Няма такъв аналогичен случай и тези щети не могат да бъдат измерени в пари. Това ще бъде предизвикателство, както за нас, така и за съда. Това заяви адвокатът, който представлява една от майките при прецедентът с разменените бебета, Стоян Стойков в ефира на БНТ.

"Това дело вероятно ще продължи година и половина, две. През цялото това време тези родители и тези деца ще живеят отново в случая. Това предвижда психологични експертизи, медии и т.н. Обществеността ще продължи да се занимава с този случай", допълни още той. 

"Сумата от 300 хил. лв. се определи като се консолидирахме двете страни. Едната страна предложи и ние се съгласихме. Считам, че трябва да се вземе предвид, че моите доверители виждат детето си за първи път на 13.01. Болницата поне трябваше да излезе и да се извини", поясни Стойков. 

"Никой не е застрахован, че това няма да се случи отново. Никой не може да поиска оставката от някого. Това е морален аспект, ако някой чувства, че трябва да подаде оставка, това трябва да се случи", добави адвокатът.