София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Англия маха "светофарната система" и опростява мерките при пристигане в страната

Тя ще бъде заменена с единен „червен“ списък от страни, според който България засега не е в него
1 чЗдраве 1091

Англия опростява системата за международни пътувания, свързана с COVID-19, включително за български граждани, съобщи МВнР.

По информация на посолството ни в Лондон властите премахват сегашната „светофарна система“ на оценяване на държавита и ще бъде заменена с единен „червен“ списък от страни и територии и опростени мерки за пристигащите от останалия свят.

България е извън „червения“ списък. Хората, които са напълно ваксинирани и пристигат в Англия от страни, извън „червения“ списък трябва да резервират и заплатят тест за COVID-19, който трябва да направят до 2-ия ден след пристигането си. Като не е нужно да си правят тест след 8-ия ден от пристигането.

Българските граждани, които не са напълно ваксинирани и пътуват от страни, извън „червения“ списък, трябва да си направят тест за COVID-19 в рамките на 3 дни преди отпътуване. Необходимо е също да резервират и заплатят тестове за COVID-19 за 2-ия и 8-ия ден след пристигането. Неваксинираните също така ще бъдат поставяни в 10-дневна карантина след пристигането в Англия у дома или на мястото, където са отседнали.

Всички пристигащи независимо от ваксинационния си статут трябва да попълнят формуляра за  локализация на пътници в рамките на 48 часа преди пристигане.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!