София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Бил Гейтс посочи фаталната грешка на САЩ и Европа в борбата срещу COVID-19

„Една от препоръките беше пациентите да се диагностицират възможно най-бързо“
17 сОбщество 5631

Основателят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че според неговите оценки пандемията на коронавируса ще приключи до края на 2022 г. благодарение на масовата ваксинация на жителите на планетата. В интервю за полския вестник Wyborcza и TVN24 той подчерта, че броят на жертвите, който се наблюдава в САЩ и европейските страни, би могъл да бъде избегнат, ако властите бяха послушали съветите на експертите в самото начало на пандемия.

Бил Гейтс заяви, че е един от онези, които предупреждават властите за необходимостта да се предприемат редица не особено скъпи мерки предварително, за да се забави разпространението на вируса. Според него навременните инвестиции във висококачествени и бързи системи за тестване на коронавирус биха избегнали сегашната ситуация.

"За съжаление тези инвестиции не бяха направени. Една от препоръките беше пациентите да се диагностицират възможно най-бързо. PCR технологията позволява много точен тест. Ако достатъчен брой хора се изследват в ранен стадий на епидемията и всички с положителен резултат е поставен под карантина, тогава в този случай експоненциалният растеж, довел до такова широко блокиране, би могъл да бъде избегнат “, каза Гейтс.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!