София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Божков с първи коментар за Бобоков и Златанов: Облагите са за властимащите

Хазартният бос отново публикува във фейсбук

Божков с първи коментар за Бобоков и Златанов: Облагите са за властимащите

Хазартният бос отново публикува във фейсбук

12 мVox Populi 19834


Хазартният бос Васил Божков за първи път коментира случаите с обвиненията срещу бизнесмена Пламен Бобоков, както и казуса с Илия Златанов, познат от разследването на АКФ "Осемте джуджета". В своя публикация обвиненият Божков коментира проблемите в българската прокуратура и управлението на страната. Ето какво написа той във фейсбук:

Законите в България не се спазват от институциите. Погазват се, за да бъдат превърнати в инструменти за рекет и грабеж от тези, които трябва да ги защитават. Облагите са за група властимащи, последствията за всички български данъкоплатци.
Днес Пламен Бобоков и Илия Златанов отново показаха, че случаите не са един или два.

https://btvnovinite.bg/…/plamen-bobokov-pokaza-korespondenc…

https://www.facebook.com/AnticorruptionFund/videos/559166788293134

Подадох сигнала си за рекет до Прокуратурата преди месец. Все още никой от българските власти не ме е потърсил за показания, доказателства и свидетели. Единственият напредък е, че Владислав Иванов Горанов призна от трибуната на Народното събрание:
„ Държавните такси за разлика от данъците не са изрично упоменати в Наказателния кодекс и ако някой не декларира или не внесе такса, не е преследван от Наказателния кодекс по начина, по който се преследва този, който не е декларирал и не е внесъл данъци“.

#БъдетеСмели