София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

ДЕЛОТО ЗА КТБ Е ОТЛОЖЕНО ОТ ВАС

След като това дело прикючи, в ход влиза делото за обявяване на несъстоятелност
7 годиниПолитика 31 Боряна Райчева

Върховният административен съд отложи делото за отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка и обявяването й в несъстоятелност, за да може БНБ и КТБ да се запознаят с жалбите и исканията.
Днес Върховният административен съд разгледа делото за връщането на лиценза на Корпоративна търговска банка. Заседанието на магистратите беше образувано по жалба на „Бромак“, която притежава над 50% от акциите на КТБ, както и на контролираната от Генералния държавен резерв на Оман "Бългериън акуизишън къмпани", която притежава 30 на сто от капитала й. Към жалбите на „Бромак“ и Оман се присъединиха и десетки жалби на вложители и служители в банката. БГНЕС допълва, че съдът не ги е допуснал, тъй като нямали правен интерес към делото. Припомняме, че в момента има дело за обявяване в несъстоятелност на банката, което обаче е спряно заради делото за връщането на лиценза на КТБ, който беше отнет от БНБ на 6 ноември. Делото може да продължи, след като приключи висящото дело пред ВАС. В крайна сметка на днешното заседание страните в процеса поискаха БНБ да осигури допълнителни документи, както и да бъде назначена съдебно-икономическа и съдебно-счетоводна експертиза. Съдът насрочи следващото заседание за 9 февруари, като така даде на КТБ и БНБ необходимото време.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!