София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Доц. Ангел Кунчев: Дискотеките трябва да останат затворени

Според главния държавен здравен инспектор Щаб трябва да има
4 мОбщество 311 Златина Петкова

“Дискотеките трябва да останат затворени, но намаляването на заболеваемостта може да даде глътка въздух”, заяви главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред “Нова телевизия”.

Кунчев беше категоричен, че не трябва да преминаваме тази преднина по великденските празници.

“Епидемичният процес се развива по собствени правила и върху него не може да се влияе, такова влияние са постигнали едва пет страни в Европа. България е на 14-о място по заболеваемост в ЕС, на фона на Европа, където намаляването е с 10%, ние сме с 14%. Ясно е, че излизаме от трета вълна, но никой не може да каже какво ще се случи по-нататък”,  обясни подробно доц. Ангел Кунчев.

По думите му, Щаб трябва да има и той самият е готов да бъде част от него. “Политизирането на кризата е в целия свят, а при нас, особено по време на изборите, е видно. Епидемията е природен процес с правила, у нас пречат два фактора - много лимитиран ресурс в здравеопазването и голямо недоверие в обществото”, коментира още той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!