София 23 °C София 23°C - ясно небе Велико Търново 26 °C Велико Търново 26°C - облачно Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - предимно облачно Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно облачно

Фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим се провежда от 29 до 31 юли (СНИМКИ)

Събитието се провежда в живописния парк „Изворите“
3 мКултура 439 Ивана Иванова

Снимки: Петко Станчев

Фестивалът на Етносите, багрите и котленския килим ви информираме, че неговото шесто издание ще се състои в дните 29-31 юли 2022 г.

Фестивалът и тази година ще се проведе в живописния парк „Изворите“ на Котел като този път, освен в българското, турското, ромското и каракачанското село, всички наши гости, ще могат да посетят и нови „импровизирани села“, тези на Република Индия и Република Корея.

Кметът на Община Котел Коста Каранашев и екипът му се срещнаха и с посланика на Република Корея в България Н. Пр. г-н Ли Хо-шик. Дипломатът е на двудневно посещение в града по повод Фестивала на Етносите, багрите и котленския килим, където тази година азиатската страна ще бъде представена в импровизирано корейско село. По време на визитата си, посланикът беше придружен от почетния консул на Корея в Бургас – Йосиф Спиридонов и председателя на Търговската и Индустриална Камара на България и Корея – Калин Дамянов.

На специалния си гост, кметът връчи грамота и сребърна монета с лика на Георги Раковски, както и ръчно изработени сувенири от естествена тъкана вълна. За финал на срещата дипломатът беше изненадан от градоначалника на Котел с вишнов ликьор по негова рецепта, който тази година за първи път ще бъде презентиран на фестивала.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!