София 5 °C София 5°C - облачно Велико Търново 3 °C Велико Търново 3°C - облачно Пловдив 7 °C Пловдив 7°C - облачно Варна 5 °C Варна 5°C - облачно Бургас 7 °C Бургас 7°C - предимно облачно

Ген. Димо Гяуров: Европа трябва да затвори границите си за руските бежанци

"Ще се пробута агентура и ще влязат синчета на олигарси"

29 сВойна 1226 Калоян Ненчев

"Ни най-малко вярвам на Путин и кремълския режим. Всичко обявено трябва да се поставя под съмнение. Едно е сигурно, че обявеното мобилизиране от 300 хил. души няма да реши военна ситуация. Те не са достатъчни на Руската федерация да спечели. Можем да предлоположим, че се цели друго", заяви в ефир ген. Димо Гяуров.

"Целта ще е да задържат на новите територии след обявяването на положителния резултат от срамните референдуми. Тези млади хора бяха вербувани чрез заплащане, а не чрез запас. Мотивацията на Кремъл досега беше друга. В Москва и големите градове, например, не се разбира че голяма част от младите отиват на война", допълни той.

"Кримските татари са получили призовки, а те обикновено недолюбват режима в Кремъл. Мобилизацията ще постигне ефект да се съберат на улиците недоволните от режима и това ще се размахва като опция. На някого може да се стори крайно, но Европа трябва да затвори границите си. Първо, в пърците редици ще бъдат синчетата на олигарсите. Ще се пробута агентура. Нека оставим недоволните в Русия, при Путин", посочи Гяуров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!