София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Италия глоби Amazon и Apple с 200 милиона евро

Причината е предполагаемо участие в антиконкурентно сътрудничество
38 мТехнологии 267 Николай Трифонов

Италианският антитръст орган глоби Amazon и Apple с над 200 милиона евро за предполагаемо участие в антиконкурентно сътрудничество при продажбата на продукти на Apple и Beats.

"Договорните разпоредби на споразумение, сключено на 31 октомври 2018 г., забраняват на официални и неофициални дистрибутори на продукти на Apple и Beats да използват Amazon.it, позволявайки продажбата на тези продукти на този пазар само на Amazon и на избрани страни по дискриминационен начин", заявиха от регулатора.

Органът за надзор на конкуренцията заяви, че този ход нарушава правилата на ЕС и налагат глоба от 68,7 милиона евро на Amazon и от 134,5 милиона евро на Apple, като и на двата технологични гиганта да сложат край на наложените ограничения.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!