София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Макрон гневен: Само 352 души са се ваксинирали срещу Covid-19 във Франция

На фона на 180 хиляди в Германия
22 сОбщество 4241 Боряна Райчева

Изключително ниските темпове на ваксинация във Франция, където само 352 души са били ваксинирани на фона на 180 хиляди в Германия, разгневиха президента на страната Еманюел Макрон, който вече настоява подчинените му "бързо и драстично" да оправят всичко, пише LCI. Според уебсайта на канала правителството се е вслушало в Макрон и е обещало да направи всичко възможно, за да осигури „ускорението“, изисквано от държавния глава.

Френският президент Еманюел Макрон, който на 31 декември обеща да се бори срещу всякакви „неразумни забавяния“ във ваксинирането на гражданите на страната срещу коронавируса, само четири дни по-късно „промени тона си“ и говори за необходимостта „бързо и драстично да се промени всичко“: така френският лидер изрази гнева си от изключително небързия старт на кампанията за масова ваксинация на населението, съобщава LCI.

Френският президент е бил особено разгневен от факта, че лекарите доброволци няма да да се ваксинират, за да дадат пример на своите пациенти.

Според информацията, събрана от независимия уебсайт Covid-Tracker, само 352 души са получили първите дози от коронавирусната ваксина във Франция, което е изключително малко в сравнение с други европейски страни, които са започнали ваксинация едновременно с Париж - в Германия в неделя са получени първите дози от ваксината 180 хиляди души, според материала на LCI.