София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

МИТКО ОТ ЦАЛАПИЦА: С викове "Убийци" и "Бял ден да не видите" посрещнаха близнаците в съда

Адвокатката на близнаците Светлана Званчева настоя за отвод на съдията заради предубеденост

2 месецаКрими 12 Марияна Стойчева

"Убийци, бял ден да не видите".

Така бяха посрещнати близнаците от Цалапица в съда в Пловдив.

Борислав и Валентин Динкови са обвинени, че са помогнали на сочения за убиец на Димитър Малинов Рангел Бизюрев да укрие тялото и да напусне местопрестъплението.

Припомняме ви, Митко е беше пребит до смърт и оставен на сметището до селото на 20 юли м. г. Предполагаемата причина е спор за момиче.

Двамата Динкови признават, че са съдействали на Рангел във фаталната нощ, и още на първото заседание по делото поискаха съкратено съдебно следствие. До гледането на делото по същество обаче не се стигна, защото междувременно Бизюрев беше заловен в Дания и се очаква неговата екстрадиция. Процесът беше отлаган два пъти, за да се изчака връщането му у нас. Неговите показания за ролята на Валентин и Борислав Динкови биха били ключови.

За разпита на Рангел настояват и хората от Цалапица, според които близнаците са съучастници в убийството. Днес сутринта те протестираха пред прокуратурата в Пловдив с думите: "Искаме Рангел!" и "Мафия!"

На предишното заседание обаче съдия Боян Кюртов заяви, че на 26 февруари делото тръгва, независимо от това, дали Рангел Бизюрев ще бъде доведен за разпит, или не. 

Адвокатката на близнаците Светлана Званчева настоя за отвод на съдията заради предубеденост.

Снимка: БГНЕС