София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Охрана изведе Лютви Местан от съдебната зала в Кърджали

Той бе изслушан по делото за катастрофата, при която загина 6 месечно бебе
22 сПравосъдие 4779 Николай Парашкевов

Охрана изведе Лютви Местан от залата на окръжния съд в Кърджали, където се гледа поредното заседание по делото за катастрофата, станала край момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе.

Бившият политик е обвиняем по случая заедно с другия водач и баща на загиналото дете Юсеин Ахмед.

Местан беше предупреден от съдията Георги Милушев няколко пъти да не нарушава реда в залата, за да не бъде отстранен от заседание.

До изгонването му се стигна след като той започна да задава многобройни въпроси на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза за инцидента.

"Достатъчен ми е прокурорския произвол, за да бъда подложен и на съдебен", репликира Лютви Местан съдията, който поиска да престане с въпросите.

Магистратът призова Лютви Местан да напусне залата, а след като не го направи, той беше изваден от съдебната охрана.

Последва реакция на адвокатите му, които поискаха съдията и съдебният състав да си направят отвод с мотив, че са нарушени правата на клиента им.

След кратко заседание искането беше отхвърлено с довода, че то е неоснователно, необосновано и в противоречие на закона.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!