София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Позицията на СДС: Благодарение на президента Стоянов България избегна гражданска война

По думите им партията е променила България
16 сЕвроком 1014

Четвърти февруари е дата, която не бива да забравяме. Така започват в позиция за медиите от СДС.

Тя е символ на политическата зрялост на един млад тогава президент –  Петър Стоянов.
Благодарение на неговата решителност и кураж, България не беше хвърлена в неуправляем хаос и гражданска война.

Петър Стоянов устоя на опита на БСП да предложи ново правителство, с което щеше да се стигне до още по-силни протести с неясен изход. Той имаше смелостта да направи това, с риск да заобиколи Конституцията, която го задължаваше да внесе предложения състав на кабинет на социалистите в Народното събрание.

24 дневна национална стачка, финансова, икономическа, политическа и зърнена криза, огромна инфлация, глад, страх и неизвестност за хората –  това бяха последствията от управлението на Жан Виденов.

Днес, 24 години по-късно, някои социалисти се опитват да изкривят историята и да ни убедят, че героите са БСП, защото се отказали от мандата си. Същевременно показаха папката с имената за новото им правителство, която са занесли при президента Стоянов.

Не, господа социалисти, не можете да ни излъжете, че героите сте вие! Натискът на гражданите и политическият кураж на президента на СДС и екипа му намериха вярното политическо решение.
Благодарение на това решение България не се срина, а бавно, но сигурно  потегли по единствения верен път. Служебният кабинет на СДС реши зърнената криза и извади държавата от дълбоката пропаст, в която я хвърли БСП. Управлението на ОДС в следващите 4 години направи най-важните крачки за влизането в НАТО и ЕС.

СДС е партията, която промени България. Това са фактите. Останалото е зле скалъпена пропаганда.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!