София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Правителството в Русия подаде оставка

Очаквайте подробностиСлед поисканите промени в Конституцията от страна на Путин

Правителството в Русия подаде оставка

Очаквайте подробностиСлед поисканите промени в Конституцията от страна на Путин

2 месецаПолитика 403Боряна Райчева


Премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев счита за правилно на фона на обявените от президента предложения за изменение на конституцията за оставка на правителството в сегашния състав. Той каза това по време на среща между президента Владимир Путин и кабинета.

"Тези промени, когато те ще бъдат приети, по всяка вероятност и това ще стане след обсъждане, както беше казано, те ще внесат значителни промени не само в редица членове на конституцията, но и като цяло в баланса на властта, изпълнителната власт, законодателната. "В този контекст очевидно е, че ние, като правителството на Руската федерация, трябва да предоставим на президента на нашата страна възможността да вземе всички необходими решения и при тези условия считам, че това е правилно в съответствие с член 117 от Конституцията, правителството на Руската федерация в настоящия си състав подава оставка."

Медведев стана абсолютен рекордьор в съвременната руска история за времето, в което работи начело на кабинета - повече от седем години и осем месеца (2 808 дни от 8 май 2012 г.).

Настоящото правителство, председателствано от Медведев, е сформирано на 18 май 2018 г. Този състав включва 10 вицепремиери, включително един първи заместник министър-председател, и 22 министерства.