София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Пускат движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“

Завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци
пропускане

Пускат движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“

Завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци

6 чОбщество 266 Галин Тозев


На 1 юли се пуска движението по ремонтираните 5 виадукта на АМ „Тракия“, съобщи АПИ. С възстановяването на трафика в платното за София завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения. 

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март. По време на извънредното положение предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19.

Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели.

Ремонтът на долното строене (колоните) на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.

Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.