София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Щатът Мисисипи с ново знаме

Новият дизайн на знамето ще се гласува чрез референдум
10 мОбщество 1128

Губернаторът на американския щат Мисисипи Техт Рийвс подписа и одобри законодателството за промяна на знамето на щата, предаде ДПА.

Мисисипи бе последният американски щат, на чието знаме бе изобразен бойният символ на Конфедерацията.

Това не е политически момент за мен, а тържествен повод да изведа мисисипското ни семейство към помиряване и към продължаване напред, заяви Рийвс.

Законодателството за промяната на знамето събра подкрепата и на демократите, и на републиканците в местния парламент, където ще се създаде комисия по създаването на ново знаме на щата.

Жителите на Мисисипи ще могат да изразят мнението си за новото знаме на референдум през ноември. Ако дизайнът на новото знаме бъде отхвърлен, комисията ще създаде нов, който ще бъде подложен на гласуване след една година.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!