София 7 °C София 7°C - предимно ясно Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - ясно небе Пловдив 8 °C Пловдив 8°C - предимно ясно Варна 11 °C Варна 11°C - ясно небе Бургас 10 °C Бургас 10°C - ясно небе

Ще има ли по-евтин газ за България? (ВИДЕО)

Временна комисия ще разследва спрените доставки от "Газпром"
пропускане
2 чИкономика 215 Николай Трифонов

Премиерът Кирил Петков е договорил с вицепрезидента на САЩ Камала Харис доставки на втечнен газ към България на цени, по-ниски от тези на "Газпром". Това съобщиха от правителствената пресслужба. Припомняме, че премиерът е на посещение в САЩ. Очаква се доставките да започнат от юни месец. След срещата вицепрезидентът на САЩ публикува снимка с Кирил Петков, където не се споменава нищо за договорката, за която съобщиха от пресцентъра на премиера.

От опозицията в парламента обаче се усъмниха в твърдението на Кирил Петков. 

Президентът призова КЕВР и „Булгаргаз” да обявят цените, защото, по думите му, бизнесът и топлофикациите работят в неизвестност. 

Междувременно депутатите решиха да създадат Временната комисия за проверка на обстоятелствата, довели до спиране на природния газ от "Газпром". Предложението беше прието с единодушие, като 202 депутати гласуваха "ЗА". Председател на комисията ще бъде депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.  

Депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров призова в края на своята работа Комисията да препоръча да се заведе дело срещу "Газпром", но от ГЕРБ заявиха, че не е добра идея. 

Повече вижте във видеото!

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!