София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Уволненият шеф на ДАР: Основната причина за отстраняването ми е дългата ръка на Кремъл

Той подчерта, че работи за България от 27 години
1 месецПолитика 9 Ивана Иванова

Здравейте колеги, наричам ви колеги, защото добрият журналист е като добрият разузнавач Днес разбрахме новината за уволнението ми и за очаквания указ от президента, така че: Добре дошли в римската империя. Императора го знаем, личното правителство се грижи да дава всеки ден хляб, кръв и зрелища. Kръвта използвам само като сравнение. Това каза в изявление пред медиите шефът на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов, предложен от правителството за освобождаване.

Според Атанасов се намираме в уникална ситуация, в която президентските правомощия се припокриват с тези на избрания от него кабинет. „Има множество примери, в които се нарушава дори конституцията”, подчерта той.

„Явно, че ползването на Конституционно право се възприема като уронване на престижа. Всички държавни служители трябва да го имат предвид за в бъдеще. Имах възможност ан втората среща да обясня на министър-председателя причините за моя отпуск, които са дълбоко семейни и лични и не бих искал да ги коментирам с медиите. Нека всички държавни служители да внимават, когато се възползват от конституционното си право на отпуск”, категоричен беше Атанасов.

Той подчерта, че работи за България от 27 години и правителството на Бойко Борисов е било просто поредното. „Бих посъветвал всички да се съобразяват с отправянето на критики и обвинения. Успешната работа на службите срещу зловредното руско влияние е основна причина за смяната на ръководния състав на службите”, подчерта освободеният шеф на разузнаването.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!