София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Възраждане: Американският посланик Херо Мустафа да бъде обявена за "персона нон грата"

Реакции след погрешната акция на американски военни в цех
5 дниПолитика 11474

Ден след като стана известно скандалното нахлуване на тежко въоръжени американски войници в българско предприятие ние от Възраждане настояваме българското правителство да предприеме незабавни действия за прекратяване на присъствието на американски военни в България и премахване на американските бази от българска територия, а американската посланичка да бъде обявена за "персона нон грата" и изгонена от България за грубо погазване на териториалния суверенитет на страната ни. Това съобщиха от пресцентъра на „Възраждане“.

В понеделник Възраждане ще входира жалба във Военна прокуратура по случая. Призоваваме правителството на България за незабавни действия. Не желаем извинения от американското правителство, защото с окупатори не се разговаря, а те се изгонват. Реакция по този инцидент е абсолютно задължителна - това е въпрос на държавност и национално достойнство.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!