вторник, 17.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
23.1 C
Варна
Search Suggestions

      Христо Иванов: Пеевски беше загрижен за интересите на Георги Чолаков, чийто мандат свършваше

      "Той на няколко пъти повдигаше въпроса за Чолаков"

      Миналото лято Делян Пеевски е беше силно загрижен за интересите на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, чийто мандат е свършваше. Това заяви бившият съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов.

      „Пеевски на няколко пъти повдигаше въпроса за Чолаков, ставаше ясно, че поддържат близка комуникация. Първо искаше председателите на ВКС и ВАС да могат да бъдат избирани за втори мандат. Убедихме Пеевски да се откаже от това настояване. След това сюжетът продължи с въпроса дали Георги Чолаков може да бъде излъчен за кандидат за конституционен съдия. Когато стана ясно, че наша страна няма да бъде подкрепен, започнаха въпросите за възможностите да бъде нотариус. Пеевски беше загрижен какво ще стане, ако във ВАС останат само тези с парите – че няма да има контрол и политическо влияние. Спомена две имена, които поддържаха комуникацията с Чолаков- адвокат Веселин Димитров и Милински“.

      „Георги Чолаков е изключително влиятелен във Висшия съдебен съвет“, уточни още той.

      „Имаше опит да бъде избран нов ВСС и когато беше организирано електронно гласуване за професионалната квота се оказва, че съдии са предоставяли своите пароли за достъп и от сградата на ВАС са извършени тежки нарушения. Невъзможно количество гласове са били подадени с тежки съмнения, че те не са от лицата, които трябва да упражняват този глас. Другото нещо, което беше във фокуса на Пеевски беше да не се отнеме монополът на ВАС върху кадровите решения на ВСС“, подчерта Иванов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      3 КОМЕНТАРА

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ