вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК ОТГОВОРИ НА ГЕРБ: Протоколът е опростен и лесен за вписване на данните

      Говорителят на ЦИК Димитър Димитров обясни, че някакви юридически указания за записвания на едно или друго число, са премахнати. По думите му, протоколът бил опростен и лесен за вписване на данните.

      НА ЖИВО: ГЕРБ с извънредни новини за изборите от централата на партията

      Десислава Атанасова: БСП се опитва да усложни изборния процес (ВИДЕО)

      „Всяка политическа сила, която участва в изборите, провежда своя предизборна кампания. В протоколите няма нито един ред, който да не съответства на изборните правила. Ако ЦИК би възприела предложенията, които чувам в пространството да не се попълват тези клетки, а протоколът да се отнесе така, вече може да се говори за някакви нередности. На 22 март получихме писмо от „Информационно обслужване“, същата вечер имахме среща, вчера също имахме обща среща, набелязахме мерките и действията, които трябва да се направят, за да се обработят тези числа. Няма как без тези числа да съществува секционният протокол“, допълни говорителката Таня Цанева.

      „Има известен проблем с назначаването на членове на мобилните секции, които ще обслужват най-вече карантинирани, заболели и изолирани граждани. Това е проблем на риковете и партиите, тъй като тези хора трябва да бъдат предолжени от риковете. Ние имаме 4 дни, за да обявим резултата по отношение разпределението на мандата и още три, за да оповестим избраните“, отговори Димитров на въпросите с проблемите на сформиране на екипи за мобилните секции и дали при преброяването ще има хаос с изборните резултати.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ