София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Нетаняху: Подготвяхме се за иранските удари срещу страната ни

"Ние сме готови за всеки сценарий - както за отбранителни, така и за нападателни действия"

24 дниВойна 24 Васил Василев

Бенямин Нетаняху свика военния кабинет в Тел Авив, предаде агенция "Ройтерс". Израелският премиер заяви, че страната му е подготвена за ударите, които Иран започна да нанавя срещу страната му в събота вечерта. 

"През последните години, през последните седмици, Израел се подготвя за пряко нападение от страна на Иран. Отбранителните ни системи са разгърнати и сме подготвени за всеки сценарий - както за отбранителни, така и за нападателни действия. Израел е силна държава. Оценяваме подкрепата на САЩ за Израел, както и тази на Великобритания, Франция и на много други страни. Определили сме ясен принцип, че който вреди на нас, и ние ще му навредим. Ще се защитаваме от всяка заплаха и ще го правим с твърда глава и решителност. Граждани на Израел, знам, че и вие сте уравновесени. Призовавам ви да следвате указанията на командването на израелските сили на отбрана. Заедно ще устоим и с Божията помощ - заедно ще победим всички наши врагове", заяви Нетаняху.

снимка: БГНЕС