София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Антон Кутев: Прокуратурата е наредила обиск за служител на ГДНП без обвинение

Говорителят на правителството коментира разпитите на шефове в служби
3 мПолитика 441 Ивана Иванова

На този ден е важно да си дадем сметка за значението на държавността. Във връзка със засилената проверка на Прокуратурата искам да направя едно изявление. На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП точно два дни, след като беше назначен, както и новият председател на ДАНС на следващия ден. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни, след назначаването на министъра на вътрешните работи. Това коментира говорителят на правителството Антон Кутев.

"Снощи Ангел Папалезов, който е служител на ГДНП, е бил извикан на разпит. Направен му е личен обиск и претърсване на жилището, без преди това да му е повдигнато обвинение. Разпитван е и като свидетел", обясни още той.

"След президентската институция, Прокуратурата влиза със сила и в МВР. Това заплашва да прерасне в открита война на институциите. В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити Прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Ние подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители от службите за сигурност, както и да се сплашват или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи", допълни Кутев.

"Призоваваме всички институции да проявят разум и да работят единствено за издигане на държавността и правовия ред в България", завърши той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!