София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Какви са противоепидемичните мерки и за какво ще следи полицията на Великден?

Маските остават задължителни, както и спазването на дистанция
47 сОбщество 183 Ивана Иванова

За разлика от миналата година, сега мерките срещу COVID-19 в храмовете  са по-либерални.

Маските остават задължителни, както и спазването на дистанция, доколкото е възможно.

Навсякъде, където условията позволяват, ще се отварят повече изходи. Ще се извършва и честа дезинфекция.

Ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. 30 екипа ще са разположени в цялата страна. Ще има масово присъствие на униформени около храмовете.

Органите на реда ще следят за спазването на противоепидемичните мерки. Ще бъде засилено полицейското присъствие около гарите, автогарите и другите места, на които се очаква висока посещаемост.

МВР ще следи за спазването на реда - хулиганските прояви, джебчийските кражби и други престъпления. Екипи на "Пътна полицията" ще следят за спазване на правилата за движение и при необходимост ще регулират движението на потока от автомобили по всички пътни артерии.

Засиленият контрол от страна на "Пътна полиция" ще бъде насочен към спазване на скоростните режими, проверка на шофьори за употреба на алкохол, наркотици и агресивно поведение на водачите с цел предпазване от пътни произшествия.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!