София 4 °C
Велико Търново 3 °C
Пловдив 5 °C
Варна 6 °C
Бургас 9 °C
Начало Новини Предавания На живо

Проф. Костадин Ангелов: Твърдо сме решени да опазим България от новия щам

Инспекция на летището в София
47 сЕвроком 1370

Въпреки наложената забрана за полети и влизането на територията на страната на пребивавали във Великобритания заради новия щам на COVID-19. 3 самолета от Острoва кацнаха у нас, като с тях пристигнаха общо 677 пътници.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов разкри подробности за новия щам на коронавируса по време на извънредна пресконференция на Летище-София. "За новия щам на коронавируса знаем със сигурност две неща: че се предава по-бързо и се влияе от новата ваксина", каза проф. Ангелов пред журналисти. "Твърдо сме решени да опазим България от новия щам. Въпреки че има тенденция за покачване броя на излекуваните, аз още веднъж ще кажа, че не искам българските граждани да са излекувани, искам да бъдат здрави”.

След влизането в сила на заповедта, с която се забраняват пътуванията от и за страната, у нас са кацнали три самолета с общо 667 пътници. 659 от тях ще бъдат поставени под 10-дневна карантина, а останалите 8 са решили, че предпочитат да се върнат във Великобритания и затова изчакат удобни полети в граничните зони, стана ясно от думите на вътрешния министър Христо Терзийски.